Care sunt avantajele si dezavantajele leasingului imobiliar?

Leasingul imobiliar reprezinta un instrument financiar utilizat in achizitionarea de sedii de firme sau imobile. Pot opta pentru leasing imobiliar in special agentii economici, dar si persoanele fizice care doresc sa achizitioneze un imobil deja construit. Leasingul imobiliar pentru construirea de imobile noi este rar practicat.

Spre deosebire de creditul ipotecar pentru achizitia unei locuinte, in cazul leasingului imobiliar solicitantul devine proprietar doar la sfarsitul contractului de leasing. Dreptul de proprietate asupra imobilului se transforma catre utilizator dupa plata valorii reziduale. Perioada de finantare este de 7-12 ani.

Garantia firmei de leasing o reprezinta proprietatea asupra imobilului finantat, iar acesta trebuie evaluat de catre un evaluator atestat.

Sale and lease-back este o varianta a contractului de leasing care consta in vanzarea de catre o societate comerciala (care va deveni locatar/utilizator) a unui imobil (sau mai multe) catre o institutie financiara (locatorul/ finantatorul), urmata de preluarea lor imediata in regim de leasing. Asfel, utilizatorul este si furnizorul bunului finantat. In acest mod, proprietarul vinde in prima faza imobilul catre societatea de leasing urmat apoi de redobandirea lui prin contractul de leasing.

Leasingul imobiliar are urmatoarele caracteristici:

- ofertele de leasing imobiliar se adreseaza, in general, firmelor;

- prin leasing imobiliar se finanteaza imobile deja construite;

- suma finantata este cu 19% mai mica fata de creditele imobiliare;

- garantia firmei de leasing o reprezinta proprietatea asupra imobilului finantat;

- pana la incheirea contractului, locuinta se afla in proprietatea companiei de leasing.

Comparativ cu creditul ipotecar pentru achizitia unei locuinte, in cazul leasingului imobiliar unul dintre dezavantaje este faptul ca solicitantul devine proprietar abia la sfarsitul contractului de leasing. In acelasi timp, perioada de finantare poate ajunge pana la un termen 10-12 ani, in timp ce in cazul creditului imobiliar clasic perioada de rambursare depaseste in cazul unor banci 30 de ani. O alta diferenta fata de finantarea imobiliara clasica este determinata de tipul tranzactiei. Dat fiind ca aceasta se realizeaza intre firme, procedura prevede atat plata TVA pe tranzactie, cat si taxarea inversa.

Pentru mai multe detalii, consultati produsele din categoriile Leasing Imobiliar si Credite Ipotecare. Puteti, de asemenea, vizualiza urmatorul ghid video:

Ghid Video

 

 

 

 

 

 

Pentru a contracta orice produs, dati click pe butonul "Aplica" si completati formularul cu datele dumneavoastra de contact. In continuare, veti fi contactat de un reprezentant al institutiei finantatoare in scopul furnizarii de informatii suplimentare.

Totodata, va recomandam sa vizualizati si urmatorul ghid video despre Credit Scoringul Efin.ro:

Ghid Video

 

 

 

 

 

 

Scoring

 

Puteti accesa aplicatia de Credit Scoring aici >>

 

 



Urmareste-ne si pe ...

Cele mai citite intrebari din categoria Leasing

 
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga



Comentarii


3 comentarii


giani , acum over 12 years
  (427)   (425)

pentru utilje agricole ce imi trebuie?
 
ilincai alexandra , acum over 12 years
  (477)   (472)

lucrez in italia(cu acte in regula)si dorescccumpar o masina in leasing,se poate?ce acte imi sunt necesare?
 
GEORGE , acum over 12 years
  (506)   (506)

buna ziua miam facut o firma acum si as vre sa iau in leasing o masina se poate sau ce trebuie sa fac
 
Cautare rapida intrebari
   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »