Locuinta prin credit imobiliar sau leasing imobiliar

Locuinta prin credit imobiliar sau leasing imobiliar Data: 1 septembrie 2010   Ora: 11:39

Dupa o perioada de cresteri puternice, piata creditului si a leasingului imobiliar a scazut considerabil, ca urmare a schimbarilor generate de criza economica internationala.

Reducerea salariilor si incertitudinea privind siguranta locului de munca a infiltrat o stare de retinceta in randul romanilor atunci cand vine vorba despre achizitia unui imobil prin metodele de finantare mai sus mentionate.

Cu toate acestea, sunt si romani care doresc sa profite de preturile mici la imobile generate de criza. Intrucat majoritatea nu dispune de fonduri proprii, ramane varianta formelor de finantare oferite de institutiile financiare si anume leasing imobiliar sau credit imobiliar/ipotecar.

Ambele produse au ca destinatie achizitionarea sau construirea de imobile. Diferenta intre aceste tipuri de finantare consta in faptul ca leasingul imobiliar este mai usor de accesat de catre agentii economici, in timp ce creditul imobiliar/ipotecar se adreseaza strict persoanelor fizice.

In pofida faptului ca se adreseaza mai mult firmelor, leasingul imobiliar poate fi o solutie si pentru persoanele fizice care doresc evite ‘confruntarea’ cu multitudinea de documente necesare contractarii unui credit imobiliar/ipotecar. In cazul leasingului, clientul nu trebuie decat sa faca dovada veniturilor, restul actelor completandu-se in interiorul institutiei finantatoare.

Insa, un dezavantaj al leasingului imobiliar il constituie termenul destul de scurt pe care se acorda finantarea, de aproximativ 15 ani. Precizam ca in cazul creditelor imobiliare/ipotecare, perioada de finantare poate ajunge si la 40 de ani.

In plus, contractarea unui leasing imobiliar este mai costisitoare decat cea a unui credit bancar cu cateva procente.

Un avantaj al leasingului imobiliar este acela ca pe parcursul contractului finantatorul pastreaza titlul de proprietate, ceea ce scuteste clientul de anumite costuri. Transferul de proprietate se face dupa plata valorii reziduale a ultimei rate.

In ceea ce priveste creditele ipotecare si imobiliare, deosebirea consta in tipul garantiilor cerute de catre banca: in cazul unui credit ipotecar, solicitantul aduce in garantie imobilul pe care urmeaza sa il achizitioneze cu ajutorul creditului, in timp ce solicitantul unui credit imobiliar garanteaza cu un alt imobil, cum ar fi proprietatea solicitantului sau a unei alte persoane, depozite colaterale sau prin giranti.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Credite Imobiliare


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Cum să obții un echilibru între economisire și distracție

Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult