Sectiunea I Dispozitii comune

Data: 18 aprilie 2011   Ora: 13:14

Art. 107

(1) Sintagma regim suspensiv se utilizeaza, in cazul marfurilor straine, pentru urmatoarele regimuri:
a) tranzit;
b) antrepozitare vamala;
c) perfectionare activa sub forma unui sistem cu suspendare;
d) transformare sub control vamal;
e) admitere temporara.
(2) Sintagma regim vamal economic se utilizeaza pentru urmatoarele regimuri:
a) antrepozitare vamala;
b) perfectionare activa;
c) transformare sub control vamal;
d) admitere temporara;
e) perfectionare pasiva.
(3) Prin marfuri de import se intelege marfurile plasate sub un regim suspensiv, precum si marfurile care, in cadrul regimului de perfectionare activa in sistem cu rambursare, au facut obiectul formalitatilor de punere in libera circulatie si formalitatilor prevazute in Art. 145.
(4) Prin marfuri in aceeasi stare se intelege marfuri de import care, in regimul de perfectionare activa sau de transformare sub control vamal, nu au suferit nici o operatiune de perfectionare sau de transformare.

Art. 108

(1) Utilizarea unui regim vamal economic este conditionata de eliberarea unei autorizatii de catre autoritatea vamala.
(2) Autorizatia se acorda persoanelor care asigura toate conditiile necesare pentru efectuarea corecta a operatiunilor si cand autoritatea vamala poate asigura supravegherea si controlul regimului fara a trebui sa introduca masuri administrative disproportionate fata de necesitatile economice respective.
(3) Conditiile in care este utilizat regimul respectiv sunt stabilite in autorizatie.
(4) Titularul autorizatiei este obligat sa informeze autoritatea vamala asupra tuturor elementelor survenite dupa acordarea autorizatiei care pot influenta mentinerea acesteia sau conditiile de utilizare a acesteia.

Art. 109

Orice produse sau marfuri obtinute din marfuri plasate sub un regim suspensiv se considera ca fiind plasate sub incidenta aceluiasi regim, cu respectarea prevederilor exprese ale Art. 4 pct.11 lit.a) teza a doua.

Art. 110

(1) Autoritatea vamala poate conditiona plasarea marfurilor sub un regim suspensiv de constituirea unei garantii care sa asigure plata datoriei vamale care s-ar naste pentru aceste marfuri.
(2) Prin regulamentul vamal pot fi prevazute dispozitii speciale privind constituirea unei garantii in cadrul unui anumit regim suspensiv.

Art. 111

(1) Regimul suspensiv economic se incheie cand marfurile plasate in acest regim sau, in anumite cazuri, produsele compensatoare sau transformate obtinute sub acest regim primesc o noua destinatie vamala admisa.
(2) Autoritatea vamala ia toate masurile necesare pentru a reglementa situatia marfurilor pentru care regimul vamal nu s-a incheiat in conditiile prevazute.

Art. 112

Drepturile si obligatiile titularului unui regim vamal economic pot fi, in conditiile prevazute de autoritatea vamala, transferate succesiv unor alte persoane care indeplinesc conditiile prevazute pentru a beneficia de regimul in cauza.

   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



    Stiri ultima ora