Reguli care fac diferenta intre reusita si esec in afaceri

Reguli care fac diferenta intre reusita si esec in afaceri Data: 11 iunie 2019   Ora: 18:16

Te-ai intrebat vreodata care e diferenta intre succes si esec? Sau ce fac alti oameni pentru a-si atinge mai usor obiectivele profesionale si personale? Simplul fapt ca ai o idee geniala nu inseamna ca o poti transforma intr-o afacere sustenabila.

 

Drumul de la idee la plan de business este destul de lung. Te lovesti de foarte multe piedici, te confrunti cu situatii neasteptate si de cele mai multe ori banii reprezinta o problema. Daca vrei un business de succes, trebuie sa investesti!

 

Timpul este principala resursa de care ai nevoie. Apoi, este esential sa iei in calcul orice aspect financiar. Este esential sa iei decizii calculate si sa folosesti in avantajul tau fiecare ban pe care il ai.

 

Cum incepi o afacere de succes

 

1. Fa ceea ce iti place

 

Indiferent ce alegi sa faci, este esential sa stii ca iti va ocupa mult timp. Vei pierde ore in sir, saptamani si chiar luni pentru a dezvolta o afacere, motiv pentru care este important sa faci ce iti place. Poti oricand sa dezvolti un hobby intr-o afacere de succes sau sa gasesti o activitate care iti aduce satisfactie.

 

2. Incepe-ti afacerea cat timp esti inca angajat

 

Aproape nicio afacere nu este profitabila din primul an, motiv pentru care ai nevoie de resurse financiare. Foarte multi oameni se grabesc sa inceapa un business si din acest motiv renunta foarte usor la locul de munca. Insa aceasta abordare este complet gresita si in mod clar este sortita esecului. Te intrebi cum faci diferenta intre succes si esec? Incepi treptat si te asiguri ca inca ai o sursa de venit.

 

3. Axeaza-te pe servicii

 

Piata aproape ca este saturata de produse, motiv pentru care, daca nu aduci ceva complet nou si extrem de necesar, nu este recomandat sa te axezi pe comertul cu produse. In schimb, daca vrei sa ai o afacere de succes, este recomandat sa te axezi pe servicii. Atat timp cat exista o nevoie intr-un anumit segment, vor exista si servicii pentru a satisface cererea clientilor. Iar aici intervii tu. Gaseste un domeniu in care serviciile pe care vrei sa le dezvolti sunt absolut necesare si cu siguranta vei avea succes.

 

4. Analizeaza piata

 

Vrei sa te dezvolti intr-un domeniu? Analizeaza piata! Pe www.risco.ro poti vedea care sunt domeniile cu cele mai multe companii in insolventa sau care sunt domeniile cu cele mai mari cifre de afaceri. Vei putea vedea simplu si rapid care sunt competitorii tai directi, ce vechime au pe piata, ce marci au inregistrat si ce profituri au inregistrat. Toate aceste informatii te vor ajuta sa iei mult mai usor decizii si astfel sa stii in ce domeniu sa pornesti o afacere.

 

5. Apeleaza la profesionisti

 

Sa crezi ca detii toate informatiile este complet gresit. Niciun antreprenor nu este expert in tot ce face. Astfel, invata sa lucrezi cu profesionisti in domeniile pe care nu le stapanesti: contabilitate, juridic, economic sau alte domenii. In acest fel iti va fi mult mai usor sa dezvolti o afacere de succes, fara sa pierzi timp cu probleme ce pot sa apara pe parcurs.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Cum să obții un echilibru între economisire și distracție

Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult