Mentalitatea de lider

Mentalitatea de lider Data: 20 mai 2020   Ora: 18:16

ei mai buni lideri nu sunt cei care își etalează funcțiile de CEO sau de manager pe CV-urile lor. Aproape oricine își poate demonstra calitățile de îndrumător.

Nu este vorba de câștigarea vreunui concurs de popularitate, ci despre influențarea celorlalți pentru atingerea unui obiectiv comun indiferent de titlul poziției pe care o ai într-o companie. Mai mult decât atât este vorba despre crearea unui ambianțe armonioase unde oameni vor sa lucreze împreună.

Așadar, vrei să afli care este secretul unui lider de top?

Mentalitatea de lider poate fi greu de dezvoltat datorită calităților intrinseci care sunt dificil de cultivat. Dar dacă dispus să faci față dificultăților și să urmezi regulile, atunci vei fi pe fi calea cea bună pentru a deveni liderul de care firma ta are nevoie pentru a avea succes.

1. Obține încrederea persoanelor cu care lucrezi

Când vine vorba de îndrumarea echipei cu care lucrezi, trebuie să fii gata de a ține spatele tuturor membrilor. Manifestând un interes autentic în ceea ce privește bunăstarea coechipierilor arată că ești un lider căruia îi pasă și care e dispus să îi protejeze la nevoie.

Obținerea încrederii personalului cu care lucrezi demonstrează că atât interesele, cât și acțiunile tale nu vor suprima țelul organizației sau a angajaților.

2. Promovează un mediu deschis pentru feedback

O parte a inițiativei de a clădi încredere între lider și angajați este de a crea un mediu în care oamenii se simt confortabil asumându-și decizii și dând feedback sincer și onest fără teama de a fi pedepsiți.

Este foarte important să asiguri comunicarea eficientă între cele 2 părți ale echipei și, de asemenea, să-i încurajezi și să-i recompensezi pentru ideile și contribuțiile pe care le aduc în firmă. Acest lucru facilitează progresul către ținta organizației.

3. Instruiește

Una dintre cele mai importante atribuții ca lider este aceea de a instrui angajații. Ca lider, ar trebui să te concentrezi pe promovarea încrederii și cooperării. Liderii pot picta viziunea viitorului care inspiră echipa să facă tot ce le stă în putință pentru a-și atinge target-ul.

Ca instructor trebuie să inspiri măsurile care îi vor ajuta să execute acel target. Consolidează un mediu candid și onest fără să iei informațiile personal. Tratează-ți personalul așa cum îți dorești să fii tratat.

Un exemplu de urmat este cel al lui Jennifer Shahade. De două ori campioană la şah feminin în America, public speaker, autoare și ambasadoare, Jennifer și-a făcut o carieră prin a încuraja cât mai multe femei să descopere frumusețea antreprenoriatului.


4. Arată încredere în deciziile pe care le iei

În momentul în care preiei responsabilitățile unui lider, trebuie să fii confortabil luând decizii mari și să te ții de ele. Nu poți fi temător când iei o hotărâre în anumite circumstanțe. Este vital să înțelegi multitudinea de fațete pe care o anumită problemă o impune și să obții cât mai multe informații cu privire la aceasta, astfel încât să iei o decizie informată. Trebuie să fii sigur că alegerile pe care le faci sunt benefice pentru tine, dar sunt în concordanță cu obiectivele organizației în care îți desfășori activitatea.

5. Asumă-ți responsabilitatea

Suntem oameni și e normal să greșim. Dar nu e întotdeauna ușor să-ți asumi responsabilitatea, să fii receptiv la feedback-ul pe care-l primești și să schimbi tacticile. Dinamica și creșterea companiei presupune asumarea unor decizii care nu aduc mereu rezultate favorabile.

Fii pregătit să fii înțelegător cu angajații tăi și cu hotărârile pe care aceștia le-au luat atunci când rezultatele nu sunt tocmai pozitive. Atitudinea asta îi va motiva pe coechipierii tăi să încerce abordări diferite pentru a-și atinge țelurile. Când greșeala este a ta, asumă-ți responsabilitatea în loc să dai vina pe altcineva, pe situație sau pe circumstanțe. Oamenii vor urma întotdeauna pe cineva care are simț de răspundere.

Fii sincer cu privire la acțiunile care nu au funcționat, învață din greșeli și mergi mai departe. Oamenii vor avea întotdeauna încredere într-un lider care e onest. 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Cum să obții un echilibru între economisire și distracție

Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult