Schimbare in clasamentul miliardarilor lumii
Data: 26 martie 2010 Ora: 11:42Miliardarul mexican Carlos Slim Helu, care controleaza unul dintre cele mai vaste imperii de telecomunicatii de pe continentele americane, i-a depasit pe Bill Gates si Warren Buffett si a devenit cel mai bogat om din lume, potrivit topului Forbes pentru anul 2010.
Precizam ca este pentru prima data in ultimii trei ani cand se schimba liderul clasamentului. Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a detinut aceasta pozitie in ultimii 14 ani.
Averea lui Carlos Slim, care controleaza mai multe companii de telecomunicatii, inclusiv gigantul America Movil, a inregistrat in ultimele 12 luni o crestere cu 18,5 miliarde dolari, la 53,5 miliarde dolari, in contextul revenirii puternice a actiunilor pe burse, dupa minimele atinse in luna martie a anului trecut.
Gates, cu o avere estimata in prezent la 53 de miliarde de dolari, mai mare cu 13 miliarde dolari fata de nivelul de acum 12 luni, a beneficiat de asemenea de revenirea burselor.
Averea lui Warren Buffett, miliardarul american poreclit “oracolul din Omaha” pentru deciziile investitionale reusite care au transformat holdingul Berkshire Hathaway intr-un gigant al economiei americane, a crescut cu 10 miliarde dolari in ultimul an, la 47 de miliarde dolari, conferind miliardarului locul al treilea in topul celor mai bogati oameni din lume.
Printre cei mai importanti factori care au contribuit la cresterea averii lui Buffett se numara, pe langa relansarea pietelor financiare, si investitiile injectate de miliardar la Goldman Sachs, General Motors si Burlington Northern Santa Fe.
Romania are trei miliardari in acest top: Dinu Patriciu (2,2 miliarde dolari, locul 437 in lume), Ioan Niculae (1,1 miliarde, locul 800) si Ion Tiriac (un miliard dolari, locul 937), transmite.
Peste 200 de miliardari au intrat sau au revenit in topul Forbes in acest an, numarul marilor bogati ai lumii crescand de la 793 in 2009 la 1.011 in 2010, inca sub cifra record de 1.125 de miliardari din 2008.
Averea neta medie a celor 1.011 de miliardari a crescut cu aproximativ 500 milioane de dolari in ultimele 12 luni, la 3,5 miliarde dolari, iar numai 12% dintre cei 793 de miliardari de anul trecut au asistat la scaderea averilor personale, transmite Mediafax (www.mediafax.ro).
Statele Unite domina inca topul, 40% dintre miliardarii din 2010 fiind americani, insa procentul este in scadere de la 45% anul trecut, iar SUA controleaza 38% din averea totala de 3.600 miliarde de dolari a celor 1.011 bogati ai lumii, fata de 44% in 2009.
Dintre cei 97 de noi intrari in top, doar 16% sunt din Statele Unite, in timp ce Asia si-a asigurat o reprezentare vasta in clasament si se afla in prezent cu doar 14 miliardari in urma Europei.
Pentru prima data, China (inclusiv Hong Kong) este pe locul al doilea dupa Statele Unite in privinta numarului de miliardari, cu 89 de bogati in top, dintre care 27 de noi intrari, printre care se numara si Li Shufu, proprietarul Geely Motors, care a reusit in decembrie sa incheie un acord prin care va cumpara Volvo de la Ford.
Rusia are 62 de miliardari, dintre care 28 au revenit dupa ce au iesit anul trecut din top.
In total, dintre cei 1.011 miliardari al lumii, 164 sunt reveniti in clasament.
Finlanda si Pakistanul consemneaza in 2010 primii miliardari in topul Forbes, iar pentru 11 tari, printre care China, India, Turcia si Coreea de Sud, numarul de prezente in clasament a crescut de cel putin doua ori fata de anul trecut.
Treizeci de miliardari au parasit registrul miliardarilor lumii, iar alti 13 au decedat, transmite Mediafax.
Romania are trei miliardari in acest top: Dinu Patriciu (2,2 miliarde dolari, locul 437 in lume), Ioan Niculae (1,1 miliarde, locul 800) si Ion Tiriac (un miliard dolari, locul 937).
Articole asemanatoare
-
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre c...
-
Cum schimbă fintech-ul recrutarea în IT în sectorul financiar
Fintech-ul a revoluționat sectorul financiar, aducând soluții inovatoare precum plățile dig...
-
Anunt ziar autorizatie mediu
Este esențial ca aceste anunțuri să fie redactate cu atenție, având în vedere nu doar...
-
Închirierea automobilelor de epocă în cinematografie
În industria cinematografică, detaliile sunt esențiale pentru a recrea o epocă trecută sau ...
-
Importanta ferestrelor cu geamuri termopan
Inlocuirea ferestrelor vechi sau cumparare de ferestre pentru o locuinta noua, este o sarcina pe ...
Comentarii
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
-
Credite
Acces Rapid
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult