Profit peste asteptari pentru Google in T3 din 2009

Profit peste asteptari pentru Google in T3 din 2009 Data: 16 octombrie 2009   Ora: 16:21 Vanzarile companiei, excluzand veniturile site-urilor partenere, au insumat 4,38 miliarde dolari, depasind estimarile analistilor, de 4,25 miliarde dolari.

Google, cel mai important motor de cautare din lume, a obtinut in cel de-al treilea trimestru din 2009 cel mai mare profit net din ultimii 11 ani, in valoare de 1,64 miliarde dolari, in crestere cu 27% comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent, relateaza Bloomberg.

Vanzarile companiei, excluzand veniturile site-urilor partenere, au totalizat 4,38 miliarde dolari, depasind estimarile analistilor, de 4,25 miliarde dolari.

“Cea mai grava recesiune a trecut”, a precizat directorul executiv al Google, Eric Schmidt, adaugand faptul ca, in prezent, compania se concentreaza pe noi achizitii, in mare parte companii mici.

“Este compania care achizitioneaza cel mai mult in momentul de fata”, a afirmat unul dintre analistii Piper Jaffray & Co din Minneapolis, Gene Munster.

In ceea ce priveste numarul de click-uri pe textele inserate in reclame, acesta a crescut cu 14% in trimestrul trecut, dar suma medie aferenta fiecarui click s-a diminuat cu 6% comparativ cu perioada similara din 2008, semn ca agentiile de publicitate platesc tarife mai scazute.

Dat fiind actualul context economic, compania a recurs la disponibilizari pe parcursul acestui an, precum si la eliminarea unitatilor sale neperformante. Astfel, forta de munca a Google a fost diminuata cu 1% in luna martie, respectiv 200 de angajati din departamentele de marketing si vanzari.

In ceea ce priveste cheltuielile de capital, acestea au insumat 186,3 milioane dolari in intervalul iulie-septembrie 2009, in scadere fata de perioada corespunzatoare din 2008, cand au totalizat 451,5 milioane dolari.

Desi companiile si-au redus bugete de marketing, Google a beneficiat de trecerea reclamelor din mass-media traditionala pe online. Totodata, compania si-a mentinut pozitia dominanta in domeniul cautarilor realizate pe Internet, insa pare sa aiba un competitor important, si anume Microsoft, care a anuntat ca va realiza investitii masive pentru a concura cu Google.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Compararea eficienței epilării definitive cu laser și ceară

Atunci când discutăm despre metodele de epilare, două dintre cele mai populare opțiuni sunt epilarea definitivă cu laser și epilarea cu ... citeste mai mult