China: crestere economica cu 8,9% in T3 din 2009

China: crestere economica cu 8,9% in T3 din 2009 Data: 22 octombrie 2009   Ora: 15:59 Obiectivul guvernului chinez de a inregistra o crestere a produsului intern brut de 8% pentru 2009 este pe cale sa se realizeze, ceea ce va favoriza crearea de noi locuri de munca si va reduce posibilitatea aparitiei tulburarilor sociale

China, a treia economie mondiala, a inregistrat in intervalul iulie-septembrie 2009 o crestere a produsului intern brut cu 8,9% comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent, ca urmare a pachetului de stimulente financiare acordat de catre guvernul chinez, au anuntat oficialii Institutului National de Statistica, citati de agentia France Presse.

Astfel, obiectivul guvernului de a inregistra o crestere a produsului intern brut de 8% pentru intregul an 2009 este pe cale sa se realizeze, ceea ce va favoriza crearea de noi locuri de munca si va reduce posibilitatea aparitiei tulburarilor sociale.

“Suntem convinsi ca putem atinge obiectivul stabilit, de 8%, pentru intregul an 2009. Nu exista nici o indoiala in acest sens”, a precizat purtatorul de cuvant al Institutului National de Statistica, Li Xiaochao, atragand insa atentia asupra provocarilor majore legate de exporturi.

Problema cererii insuficiente pentru bunurile manufacturiere produse in China, precum si cresterea cererii interne sau efectuarea ajustarilor structurale raman sarcini dificile, a adaugat oficialul.

In primele noua luni din anul in curs, produsul intern brut din China a crescut cu 7,7%, comparativ cu intervalul  similar din 2008.

Redresarea economica din China a fost sustinuta de un pachet de stimuli fara precedent, in valoare de 586 miliarde dolari, precum si de imprumuturi bancare semnificative.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Compararea eficienței epilării definitive cu laser și ceară

Atunci când discutăm despre metodele de epilare, două dintre cele mai populare opțiuni sunt epilarea definitivă cu laser și epilarea cu ... citeste mai mult