Cum sa vinzi pe internet cu un magazin online

Cum sa vinzi pe internet cu un magazin online Data: 23 iulie 2019   Ora: 16:16

Avand un magazin online la dispozitie, veti putea face mai mult vanzari si veti putea sa va bucurati de toate avantajele pe care un astfel de magazin le ofera. Comertul electronic este o nisa importanta pe care o puteti aborda, astfel incat sa va cresteti mai mult vanzarile. Va trebui totusi sa aveti la dispozitie un plan cat mai bine pus la punct. Cunoasterea aprofundata a legislatiei, va va ajuta sa intelegeti, dar si sa respectati drepturile clientilor. In acelasi timp, le veti putea formula si un raspuns, in cazul in care ei nu au dreptate. Trebuie sa stiti cateva lucruri despre procesul de creare magazin online, inainte de a va apuca sa construiti unul.

In ceea ce priveste produsele online care pot fi vandute, comertul electronic, nu prevede nici un fel de restrictie. Veti constata ca veti putea vinde online orice fel de produs, chair si daca este vorba despre produsele perisabile. Furnizarea serviciilor online nu este supusa niciunei auorizari prealabile, ea desfasurandu-se in concordanta cu principiile concurentei loiale si libere. Se respecta dispozitiile legale, care se impun in vederea desfasurarii activitatii.


Obligatii inainte de deschiderea magazinului online

 

Orice societate comerciala care isi doreste sa isi vanda produsele in mediul online, este obligata sa afiseze pe site toiate datele de identificre prevazite la art. 5 din legea 365/2002. Printre datele care trebuie furnizate se numara numele, sediul, adresa de posta electronica, numarul de telefon, codul de identificare fiscala, dar si tarifele aferente serviciilor oferite, precizandu-se scutirea sau includerea TVA-ului.

Toate aceste informatii trebuesc afisate in permanenta in interiorul paginilor web, intr-o forma clara si vizibila. Orice magazin online trebuie sa implementeze proceduri gratuite prin intermediul carora sa fie transmise plangeri si sesizari din partea oricarei persoane cu privire la activittea pe care aceasta o desfasoara.


Comunicarea comerciala

 

In ceea ce priveste comunicarea comerciala, este interzisa comunicarea comerciala fara a avea acordul prealabil expres al destinatarului. Subiectul mesajelor comerciale transmise prin posta electronica trebuie sa mai inceapa si cu cuvantul PUBLICITATE, scris cu majuscule. Destinatarul comunicarilor comerciale are dreptul ca in termen de 48 de ore sa isi revoce consimtamantul daca isi doreste acest lucru. Procedura prin care consumatorul renunta la mesajele de publicitate trebuie sa fie una gratuita. Aceasta trebuie sa fie pusa la dispozitie printr-o procedura gratuita, astfel incat clientul sa nu fie nevoit de a face lucruri suplimentare pentru a renunta la aceasta posta.


Contractele incheiate, precum si informatiile obligatorii

 

Atunci cand un consumator comanda un produs din magazinul online prin utilizarea unui sistem de vanzari organizat, incheie un contract la distanta. Contractele acestea incheiate la distanta trebuie sa indeplineasca anumite cerinte de informare, aceste cerinte de informare fiind prevazute la articolul 6. Nu va trebui astfel incheiat un contract pentru fiecare comanda cu fiecare consumator, ci aceste contracte trebuie afisate, clar si inteligibil. Se vor prezenta astfel principalele caracteristici ale produselor, dar si pretul total al produselor. In acest contract trebuie sa apara si informatia potrivit careia consumatorul trebuie sa suporte costul aferent returnarii.

Toate aceste informatii sunt mentionate in contractul de la distanta si nu pot fi modificate decat prin acordul partilor. Consumatorul nu este obligat sa suporte costurile de returnare, in cazul in care informatia respectiva nu a fost publicata pe site. Clientul are si o perioada de 14 zile pentru a se retrage din contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere, dar si fara a suporta alte costuri datorita faptului ca s-a retras.

Consumatorul este indreptatit in acest caz sa primeasca toata suma achitata, inclusiv costurile destinate livrarii. Suma trebuie returnata in cel mult 14 zile de la data la care a fost receptionata decizia de retragere. Consumatorul nu isi poate manifesta insa dreptul de retragere in cazul produselor susceptibile pentru a se deteriora rapid sau in cazul produselor care expira rapid. Nici produsele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatiii, nu se pot returna.


Livrarea

 

Atunci cand este vorba de un magazin online, trebuie sa va interesati si de metoda de livrare a produselor. Livrarea trebuie facuta fara intarziere nejustificata, iar in orice caz, ea trebuie facuta in cel mult 30 de zile. In cazul in care produsul nu este livrat in termenul stabilit, consumatorul va solicita livrarea intr-un termen suplimentar. Daca nici in termen suplimentar produsele nu vor fi livrate, atunci consumatorul are dreptul de a solicita o rezolutiune sau o reziliere a contractului.


Regulamentul de functionare al magazinului

 

Acesta reprezinta contractul incheiat la distanta, fiind un document in care sunt sintetizate toate informatiile prezentate aici. Acest contract este un instrument foarte util pentru ca, in baza acestuia este organizata intreaga activitate a magazinului on-line. In baza acestui regulament, se pot raspunde la toate solicitarile si reclamatiile consumatorilor. Un avocat specializat in e-commerce va poate ajuta sa va diferentiati in realizarea unui Regulament de Vanzare.

Pentru mai multe detalii despre crearea unui magazin online sau a unui site de prezentare va rog sa luati legatura cu brasovdesign.ro. O firma specializa in servicii de marketing si web design inca din 2010.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Cum să obții un echilibru între economisire și distracție

Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult