Peste 90% dintre IMM-uri resimt efectele crizei economice
Data: 6 august 2009 Ora: 13:36 Pentru a combate efectele crizei economice, 36% dintre firme au redus cheltuielile administrative, 19% au recurs la disponibilizari, in timp ce 15% dintre acestea si-au redus activitatea.Peste 90% dintre intrepinderile mici si mijlocii (IMM-uri) din Romania resimt efectele crizei economice, mai mult de jumatate dintre acestea afirmand ca vanzarile li s-au redus cu o valoare cuprinsa intre 20% si 50%.
In vederea combaterii efectelor crizei, 36% dintre firme au redus cheltuielile administrative, 19% au recurs la disponibilizari, in timp ce 15% dintre acestea si-au redus activitatea, au precizat oficialii Ministerului Intreprinderilor Mici si Mijlocii.
Printre masurile si procedurile administrative care constituie un obstacol pentru dezvoltarea IMM-urilor din tara noastra, se numara impozitul forfetar (46%), reglementarile privind preturile (41%), inspectiile si controalele de orice tip (42%), precum si problemele legate de administratia fiscala (39%). Alte aspecte dificile sunt procedurile legate de standarde si certificare (26%), reglementarile privind forta de munca si reglementarile de schimb valutar (25%), licentele necesare pentru desfasurarea in legalitate a activitatii (24%), accesul la teren pentru construirea de sedii sau alte facilitati (22%), precum si reglementarile privind mediul (22%).
In ceea ce priveste factorii de constrangere care reprezinta un impediment pentru afacerile IMM-urilor, reprezentantii firmelor au nominalizat birocratia, nivelul impozitelor, lipsa de capital, accesul greu la finantare, lipsa de garantii, alti factori precum inflatia si modificarile legislative in domeniul fiscal devenind mai presanti in mediul de afaceri in 2009, comparativ cu anul precedent.
Atunci cand vine vorba despre domeniile de activitate care ar trebui sa se bucure de sustinere din partea Guvernului Romaniei, sectoarele vizate de respondenti au fost industria, constructiile si comertul, observandu-se o schimare a orientarii comparativ cu anul 2007, cand domeniile vizate erau industria, turismul si serviciile.
Studiul “Cercetare de marketing la nivel national provind evaluarea problemelor IMM-urilor incepand din 2009 si identificarea solutiilor de finantare-creditare si de management pentru iesirea din criza” a fost realizat in luna iulie 2009, pe un esantion de 600 de intreprinderi mici si mijlocii.
Articole asemanatoare
-
Care sunt cele mai mari așteptări ale angajaților de la un angajator
Așteptările angajaților față de angajatori au evoluat semnificativ, influențate de schimbările de...
-
Cum ajuta ferestrele termopan la izolarea termica a casei tale
Geamurile termopan sunt un bun izolator: ele previn acumularea de caldura vara si pierderile de c...
-
Câți bani poți împrumuta de la o instituție nebancară
O metodă care te poate ajuta să ieși din impasul financiar o reprezintă instituțiile nebancare. A...
-
Top cele mai căutate 7 joburi în 2025
Adaptarea la noile cerințe devine esențială pentru cei care vor să-și construiască o carieră soli...
-
Protectie termica la peste 230°C cu Davines: Solutia ideala pentru par sanatos
Expunerea parului la temperaturi ridicate este o practica comuna in rutina zilnica de coafare. Fi...
Comentarii
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
-
Credite
Acces Rapid
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Care sunt cele mai mari așteptări ale angajaților de la un angajator
Așteptările angajaților față de angajatori au evoluat semnificativ, influențate de schimbările demografice, tehnologice și de dinamica ... citeste mai mult