Bani europeni si optimism privind afacerile in 2011
Data: 13 decembrie 2010 Ora: 17:18Previziunile economice pentru anul 2011 se reflecta in atitudinea oamenilor de afaceri din Romania care estimeaza reluarea investitiilor si crearea de locuri de munca in anul ce urmeaza, iar banii primiti de la Uniunea Europeana vor fi utilizati pentru dezvoltarea competentelor managerilor de IMM-uri si angajatilor.
Oamenii de afaceri romani sunt mai optimisti in ceea ce priveste evolutia indicatorilor financiari pentru 2011, potrivit unui studiu al Asociatiei Camerelor de Comert si Industrie Europene, Eurochambres, numarul firmelor care vor face angajari si investitii fiind in crestere fata de anul 2010.
Daca in 2010 nu s-au facut progrese in domeniul investitiilor, in special in sectorul contructiilor si cel imobiliar, cu exceptia catorva proiecte noi in domenii precum eco-agricultura si energie regenerabila, pentru anul viitor prognozele indica o situatie echilibrata, 30,2% dintre firme estimand o crestere a investitiilor, iar 27,7% o depreciere.
Studiul este o analiza calitativa de evaluare a asteptarilor pentru anul 2011, referitoare la climatul de afaceri a circa 100.000 de companii din 120 de regiuni, care furnizeaza 85% din produsul intern brut al Uniunii Europene.
Raportul pentru Romania a fost realizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei prin analizarea si centralizarea unui numar de 200 de chestionare completate de companii pe baza performantele propriilor afaceri pentru anul 2010, dar si a asteptarilor pentru 2011 prin prisma mai multor indicatori economici, potrivit Mediafax.
Banii europeni, solutia pentru cresterea durabila si sanatoasa a afacerilor
Potrivit directorului general al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), Dan Gabriel Mihut, "Banii europeni reprezinta solutia optima atat pentru obtinerea unei cresteri durabile si sanatoase a afacerilor, bazate pe calitatea resurselor umane si pe introducerea progresului tehnologic, cat si pentru finantarea activitatii in conditiile in care accesul oamenilor de afaceri la creditele bancare este dificil si scump".
Afirmatiile au fost emise in cadrul conferintei de lansare a proiectului strategic "Manageri si angajati competenti si performanti - Performeri", care isi propune dezvoltarea competentelor managerilor de IMM-uri si angajatilor pentru introducerea inovatiilor tehnologice si organizationale, dezvoltarea sectoarelor inovatoare in scopul imbunatatirii performantelor economice, promovarea spiritului antreprenorial pentru valorificarea oportunitatilor de afaceri in noile domenii de ocupare.
Proiectul se adreseaza angajatilor, intreprinzatorilor, inclusiv persoanelor fizice autorizate, persoanelor care doresc sa initieze o activitate independenta, precum si persoanelor cu functii de conducere din intreprinderi mijlocii, mici si microintreprinderi.
In cadrul proiectului, 200 de angajati vor beneficia de cursuri gratuite de specialitate. De asemenea, 110 persoane cu functii de conducere din IMM-uri si si microintreprinderi vor putea sa-si dezvolte capacitatile manageriale in restructurare, inovare, transfer tehnologic prin participarea gratuita la cursuri postuniversitare cu module de teorie si aplicatii practice/simulari in laboratoare si in Centrul Inter-regional de Resurse.
In cadrul Centrului vor fi consiliati in domeniul inovarii si transferului tehnologic reprezentantii a 50 de intreprinderi, precum si 60 de persoane care doresc sa initieze o activitate independenta. Nu in ultimul rand, oportunitatile locale din regiunile de dezvoltare, precum si sursele de informare si finantare vor fi prezentate in cadrul a 13 simpozioane si 3 forumuri pentru 670 de intreprinzatori. Vor mai avea loc 10 seminarii judetene pentru 250 persoane care doresc sa initieze o activitate independenta.
Proiectul Performei, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 'Investeste in oameni', se deruleaza in perioada septembrie 2010 - august 2013, in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, Sud-Vest Oltenia si Centru si este implementat de Camele de Comert si Industrie din Bucuresti, Harghita, Valcea, Universitatea Politehnica Bucuresti - Centrul pentru Pregatirea Resurselor Umane (UPB-CPRU) si Institutul de Cercetari Electrotehnice - Centrul de Informare Tehnologica-Targuri si Expozitii, potrivit Agerpres.
Articole asemanatoare
-
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre c...
-
Cum schimbă fintech-ul recrutarea în IT în sectorul financiar
Fintech-ul a revoluționat sectorul financiar, aducând soluții inovatoare precum plățile dig...
-
Anunt ziar autorizatie mediu
Este esențial ca aceste anunțuri să fie redactate cu atenție, având în vedere nu doar...
-
Închirierea automobilelor de epocă în cinematografie
În industria cinematografică, detaliile sunt esențiale pentru a recrea o epocă trecută sau ...
-
Importanta ferestrelor cu geamuri termopan
Inlocuirea ferestrelor vechi sau cumparare de ferestre pentru o locuinta noua, este o sarcina pe ...
Comentarii
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
-
Credite
Acces Rapid
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult