Care sunt principalele drojdii de panificatie care te scapa de framantat inutil?
Data: 4 februarie 2019 Ora: 14:16Textura si aromele incontestabile ale unei paini gustoase si satioase nu pot exista fara a plamadi corespunzator o cantitate exacta de faina, apa si drojdie. Obtinerea celor mai deosebite gusturi este rezultatul procesului de fermentare in care drojdia joaca un rol important pentru ca permite aluatului sa dospeasca in mod corespunzator.
Drojdia are capacitatea de a consuma zaharurile fermentabile din compozitia aluatului, iar la sfarsitul acestui proces, ca efect secundar, elimina diferite cantitati de alcool si dioxid de carbon. In plus, acest proces ajuta la dezvoltarea si intarirea glutenului in aluat si contribuie, de asemenea, la obtinerea unor produse de panificatie incredibil de gustoase si aromate.
Cum actioneaza drojdia?
Drojdia actioneaza diferit in functie de conditiile de desfasurare ale proceselor si metodelor tehnologice de obtinere a acesteia. Drojdia de panificatie este obtinuta in mod natural prin inmultirea si selectarea atenta a unor celule speciale denumite Saccharomyces cerevisiae. In consecinta, pot fi preparate diferite tipuri de drojdii care actioneaza ca agenti naturali pentru dospirea aluatului.
Tipuri de drojdii
Desi nu toate tipurile de drojdie actioneaza la fel, in functie de aria si industria lor de aplicabilitate poti descoperi mai multe tipuri de drojdii cu diferite caracteristici.
In functie de reteta produsului care implica si utilizarea unui anumit tip de drojdii, asigura-te ca vei cumpara varianta potrivita. Cu atat mai mult in cazul in care vrei sa comanzi cantitati mai mari in scopuri industriale de panificatie, un exemplu al bunelor practici de obtinere a unor drojdii de calitate este sustinut de compania Lessafre.
Pentru a implini diferite metode si traditii de plamadire ale aluatului, respectate de numerosi brutari si in functie de conditiile de mediu si cultura din diferite tari din lume, aceasta companie fabrica mai multe tipuri de drojdii, printre care:
Drojdia comprimata
Acest tip de drojdie este perisabila si este recomandat sa fie pastrata la temperaturi cuprinse intre 0 si 8 grade Celsius. Este folosita in special in tarile cu nivel crescut de industrializare si datorita compozitiei sale trebuie dizolvata intr-un lichid inainte de framantarea realizata la malaxor.
Drojdia lichida
Este precursoarea drojdiei comprimate si folosita inca de la inceputul secolului al XIX-lea. Cererile din diferite industrii de fabricare a produselor de panificatie au condus la utilizarea acestui tip de drojdie pana in prezent, in special in Australia, America de Nord si Europa de Vest.
Drojdia instant
Considerata ca fiind cea mai activa drojdie utilizata in diferite industrii, drojdia instant nu necesita sa fie dizolvata inainte sa fie utilizata in compozitia plamadei. Cu alte cuvinte, nevoia de a rehidrata drojdia dispare complet si este recomandata in special persoanelor care folosesc un aparat de paine, putand fi presarata deasupra aluatului din malaxor.
Drojdii speciale
Aceste tipuri de drojdii detin un loc special cu aplicabilitate industriala, fiind utilizate ca agenti naturali pentru dospirea aluaturilor indulcite. Fiecare produs din aceasta gama are in compozitia sa celule de Saccharomyces cerevisiae, fiind diferit de orice alt tip de drojdie normala datorita procesului de obtinere.
Indiferent de tipul de drojdie, brutarii din intreaga lume prefera drojdia obtinuta prin inmultirea si selectia celulelor Saccharomyces cerevisiae pentru fabricarea celor mai gustoase si aromate produse de panificatie.
Articole asemanatoare
-
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre c...
-
Cum schimbă fintech-ul recrutarea în IT în sectorul financiar
Fintech-ul a revoluționat sectorul financiar, aducând soluții inovatoare precum plățile dig...
-
Anunt ziar autorizatie mediu
Este esențial ca aceste anunțuri să fie redactate cu atenție, având în vedere nu doar...
-
Închirierea automobilelor de epocă în cinematografie
În industria cinematografică, detaliile sunt esențiale pentru a recrea o epocă trecută sau ...
-
Importanta ferestrelor cu geamuri termopan
Inlocuirea ferestrelor vechi sau cumparare de ferestre pentru o locuinta noua, este o sarcina pe ...
Comentarii
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
-
Credite
Acces Rapid
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult