Care este adevarata istorie a Black Friday?

Care este adevarata istorie a Black Friday? Data: 18 septembrie 2018   Ora: 14:50

Sarbatoarea fenomen a cumparaturilor a reusit sa atraga milioane de oameni din intreaga lume. Black Friday Romania, spre exemplu, genereaza vanzari de sute de milioane de lei, bani cheltuiti pe electronice, electrocasnice, haine si o multime de alte produse.

Intrata abia de cativa ani pe piata din Romania, sarbatoarea a fost luata ca atare si a fost interpretata de fiecare comerciant in stil propriu. Multe magazine participante la Black Friday au transformat o zi intr-o saptamana a reducerilor, altele au ales sa aleaga o alta data decat cea promovata de americani, in timp ce altele au vazut prin aceasta sarbatoare o ocazie excelenta pentru a face profit foarte mare. De fapt, istoria sarbatorii ii contureaza un cu totul alt scop. In America, spre exemplu, vinerea neagra este o ocazie excelenta pentru comercianti sa scape de stocurile vechi de produse, pentru a-si reinnoi marfa. In ceea ce priveste istoria, specialistii de la blackfriday.onlines.ro au sapat si au descoperit ca exista mai multe povesti credibile despre inceputul numeroaselor reduceri de black friday.

Care este istoria Black Friday?

Numele zilei nu are o conotatie tocmai buna. Se pare ca, dat fiind faptul ca este ziua ce precede Ziua Recunostintei in America, se creaza o aglomeratie foarte mare, ceea ce a condus de-a lungul timpului la haos si la accidente.

O alta explicatie pentru denumire este conturata in jurul a doi oligarhi de pe Wall Street: Jay Gould si Jim Fisk, care au generat o adevarata criza financiara, inceputa vineri, 24 septembrie, 1869.

Evident, sarbatoarea reducerilor nu are nicio legatura cu aceasta criza, in conditiile in care are loc in noiembrie.

Povesti sunt mai multe si toate incep cu evenimente neplacute, de cele mai multe ori. Ceea ce este cert insa, este ca o zi care a generat intamplari neplacute de-a lungul timpului a ajuns sa duca la constructia unei adevarate sarbatori a reducerilor. Black Friday a inceput sa fie perceputa drept o sarbatoare a reducerilor in America, iar din 2011 a ajuns si in Romania si s-a dezvoltat extrem de rapid, de la an la an.

Statistici ale Black Friday in Romania?

Atat de mult s-a dezvoltat Black Friday Romania incat a dat nastere la o multime de statistici impresionante. Evident, nu sunt la fel de impresionante ca cele din America, insa pastrand proportiile, reusesc sa uimeasca. Astfel, datorita acestei sarbatori, foarte multi oameni au inceput sa plateasca cu cardul si sa aprecieze cumparaturile online. In 2017, doar emagul a vandut peste 800 000 de produse, numar cu adevarat impresionant.

In incercarea de a face fata cererilor, majoritatea magazinelor au intampinat, cel putin in primii ani, probleme cu serverele.

Pe langa produse uzuale, cum ar fi telefoanele, televizoarele sau computerele, in aceasta zi se vand si alte produse, unele de valori foarte mari, cum ar fi masinile.

Exista mii de reduceri zilnice, insa cu siguranta Black Friday-ul este un fenomen, iar cei care au ceva de cumparat, ar trebui sa aiba in vedere si aceasta zi pentru a obtine reduceri substantiale.

 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Cum să obții un echilibru între economisire și distracție

Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult