Bancherii incearca sa stimuleze vanzarea de credite ipotecare

Bancherii incearca sa stimuleze vanzarea de credite ipotecare Data: 30 septembrie 2010   Ora: 13:13

Sectorul imobiliar a fost fara indoiala unul dintre cele mai afectate domenii de criza financiara.

Preturile mult prea mari promovate de dezvoltatorii imobiliari, agentii, dar si inasprirea conditiilor de creditare au avut un aport considerabil la prabusirea pietei de profil.

Insa, potrivit datelor recente, preturile la imobile au intrat pe o panta descendenta, iar bancile par sa isi fi schimbat atitudinea in ceea ce priveste acordarea de imprumuturi ce au ca scop achizitia de imobile. Acestea par sa isi fi propus stimularea cererii de credite ipotecare, elaborand produse cu marje de dobanzi incepand de la 4,5% pe an.

Printre acestea se numara BCR, care  a lansat creditul de investitii imobiliare Casa Mea BCR in euro, cu marje de dobanzi incepand de la 4,5% pe an.

Banca nu percepe comision de analiza a dosarului, oferind gratuit asigurarea de imobil pe toata perioada de creditare.  

Dobanda acestui produs este variabila. Astfel, clientii cu istoric BCR beneficiaza de o dobanda calculata dupa formula EURIBOR 6M + 4,5%/an, in timp ce solicitantii fara istoric platesc de o dobanda calculata dupa formula EURIBOR 6M + 4,9%/an. Aceste variante sunt valabile in cazul unui avans de 25%.

Precizam ca BCR percepe un comision de administrare credit lunar de 0,02% aplicat la soldul initial al imprumutului.

Totodata, banca a lansat un portal imobiliar, incercand astfel stimularea vanzarii de credite ipotecare.

"Vrem sa oferim clientilor nostri, la nivel national, o solutie integrata - locuinta + solutie de finantare. bcrimobiliare.ro este un loc unde oferta agentiilor si dezvoltatorilor imobiliari se intalneste cu cererea clientilor care doresc sa achizitioneze o locuinta", a declarat Stefan Coroianu, director executiv al Directiei Credite Retail din cadrul BCR.

In luna septembrie, BCR a inceput sa acorde credite pentru constructia de locuinte in cadrul programului Prima Casa 2,  dobanda practicata de banca fiind de 4,636% pentru clientii ce au istoric cu institutia si de 4,836% pentru persoanele fara istoric.

Valoarea creditului acordat de BCR pentru constructia de locuinte in cadrul programului Prima Casa 2 va fi de maxim 66.500 euro, respectiv cel mult 95% din valoarea prevazuta in contractul de construire a locuintelor.

La randul sau, Millennium Bank a lansat un nou credit ipotecar, ce are costuri care includ marje incepand de la 5% plus indicele Euribor/Robor la trei luni.

Precizam ca valoarea marjei depinde de valoarea avansului si de optiunea clientilor de a-si transfera veniturile la banca. Dobanzile aferente noului credit ipotecar sunt variabile, iar clientii beneficiaza de asigurare de viata gratuita si de zero comisioane de administrare si de rambursare in avans.

Creditul ipotecar Millennium Bank este acordat pe o perioada de maxim 30 de ani si finanteaza pana la 80% din valoarea imobilului achizitionat.

Care va fi efectul acestor masuri in vederea stimularii cererii pentru credite ipotecare si in ce masura se va reusi deblocarea pietei imobiliare ramane de vazut. Diminuarile de salarii, disponibilizarile si incertitudinea cu privire la un sfarsit apropiat al crizei ii determina pe romani sa fie inca destul de retincenti in contractarea unui imprumut.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Cum să obții un echilibru între economisire și distracție

Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult