Auditul energetic si cat de important este pentru o companie
Data: 10 iulie 2020 Ora: 10:43Acum 6 ani a aparut o noua lege sub denumirea de legea 121 din 2014. Aceasta lege sustine faptul ca toate companiile consumatoare de energie care sunt inregistrate ca operatori economici in Romania au obligatia de a efectua un audit enegetic din 4 in 4 ani.
Initial, legea a fost privita drept o alta obligatie pe care companiile trebuiau sa o respecte pentru a functiona corespunzator din punct de vedere legal. Cu toate acestea, timpul a dovedit ca legea 121 din 2014 aduce multe beneficii pentru companiile din tara noastra. Auditul energetic mentionat in aceasta lege are ca scop principal imbunatatirea proceselor interne ale companiilor prin eficientizarea consumului de energie si reducerea costurilor generale. Ce presupune auditul energetic? In termini tehnici, auditul energetic este un proces prin care este efectuata o analiza a consumului de energie al companiilor de dimensiuni medii si mari ce au obligatia de a face acest audit o data la 4 ani.
Scopul principal este acela de a creste eficienta energetica prin reducerea consumului de energie, acest lucru conducand spre multe alte beneficii pentru companiile consumatoare de energie. Printre ele se numara optimizarea cheltuielilor si imbunatatirea productivitatii din cadrul companiei. Cine se ocupa de auditul energetic? Cum fiecare activitate isi are profesionstul ei, auditul energetic este realizat de persoane specializate in acest domeniu, respectiv auditorii energetici. Auditorul se ocupa de efectuarea procesului la sfaristul caruia va veni cu propuneri pentru reducerea consumului de energie si solutii detaliate pentru realizarea acestui lucru.
Auditorul se ocupa de analiza starii initiale a procesului tehnologic din cadrul companiilor. El stabileste apoi schema fluxului tehnologic si de proces, dupa care propune primele masuri si recomandari. Aceste concluzii devin ulterior bazele programelor de masuri privind cresterea eficientei energetice, programe care trebuie depuse la ANRE anual. Auditul energetic este obligatoriu si pentru companiile de mici dimensiuni? In anul 2020, legea din tara noastra nu implica si companiile de mici dimeniuni. Doar companiile medii si mari au obligatia de a efectua auditul energetic. Cu toate acestea, pe masura ce Romania se va apropia mai mult de statutul celorlalte tari europene, este posibil ca legea 121 din 2014 sa se adreseze si companiilor de mici dimenisuni, lucru care ar fi cu adevarat benefic pentru acestea.
Companiile care se afla intr-o continua dezvoltare vor avea nevoie, cel mai probabil, de un audit energetic in viitor. Consumul de energie este un factor extrem de important si poate fi chiar unul decisiv in ceea ce priveste buna functionare a companiei. Daca si tu ai nevoie de o frima specializata in realizarea auditurilor energetice, gasesti mai multe detalii pe www.elsaco.com. Aici vei intalni o echipa specializata in acest domeniu, gata sa te ajute sa reduci consumul de energie al companiei tale si sa te bucuri de mai putine cheltuieli.
Articole asemanatoare
-
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre c...
-
Cum schimbă fintech-ul recrutarea în IT în sectorul financiar
Fintech-ul a revoluționat sectorul financiar, aducând soluții inovatoare precum plățile dig...
-
Anunt ziar autorizatie mediu
Este esențial ca aceste anunțuri să fie redactate cu atenție, având în vedere nu doar...
-
Închirierea automobilelor de epocă în cinematografie
În industria cinematografică, detaliile sunt esențiale pentru a recrea o epocă trecută sau ...
-
Importanta ferestrelor cu geamuri termopan
Inlocuirea ferestrelor vechi sau cumparare de ferestre pentru o locuinta noua, este o sarcina pe ...
Comentarii
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
-
Credite
Acces Rapid
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Cum să obții un echilibru între economisire și distracție
Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult