De ce să apelez la un contabil când am un PFA?

De ce să apelez la un contabil când am un PFA? Data: 1 octombrie 2023   Ora: 18:16 De ce să apelez la un contabil când am un PFA?

Într-o primă fază nu pare deloc dificil să ai un PFA și să te ocupi de tot ce ține de administrarea lui, inclusiv de partea contabilă. Însă, dacă nu ai nici un fel de cunoștințe în acest domeniu și nu vrei să riști nimic, ai nevoie să colaborezi cu un specialist sau cu o firmă de contabilitate din București sau din orașul în care îți desfășori activitatea.

Din punct de vedere legal, cei care dețin PFA nu sunt obligați să aibă și contabil sau o colaborare cu o firmă ce oferă astfel de servicii, dacă se descurcă singuri cu toate operațiunile și să întocmească documentele necesare. În acest caz, responsabilitatea tuturor procedurilor este în mâna titularului de PFA.

Dar, de ce să te complici mai mult decât trebuie, de ce să pierzi timp și energie cu tot felul de documente, când poți colabora cu un contabil autorizat, ce va face totul în locul tău, simplu, rapid și eficient? Mai mult decât atât, dacă vrei să îți dezvolți afacerea sau să beneficiezi și de servicii suplimentare, nu doar de cele contabile de bază, poți să apelezi și la o firmă de contabilitate cum este Contabilul Tău.

Dacă această ultimă idee îți surâde, vrem ca mai departe să îți prezentăm câteva avantaje pe care le ai dacă alegi să colaborezi cu un contabil pentru afacerea ta:

●     Contabilul se va ocupa de obținerea registrelor de la ANAF și de îndeplinirea formalităților

Colaborarea cu un specialist (fie ca aparține sau nu unei firme de contabilitate din București) este bine să se facă de la debutul afacerii. Acesta poate întocmi actele necesare pentru a obține cu ușurință documentele necesare de la ANAF, dar și pentru a face facturi, a emite chitanțe, dispoziții, avize etc.

Totodată, contabilul se va ocupa și de completarea și trimiterea către ANAF a multitudinii de formulare sub formă de declarații obligatorii, în funcție de fiecare caz în parte.

Chiar dacă inițial poate părea simplu, este posibil ca pe parcurs să fii copleșit de tot ce înseamnă operațiunile financiar-contabile, motiv pentru care este mai bine să lași totul pe mâna unui contabil autorizat.

●     Contabilul va fi mereu la curent cu schimbările legislative

Legislația este într-o continuă schimbare, iar dacă nu ții cont de anumite modificări poți să riști amenzi care nu sunt deloc mici. Nimeni nu-și dorește asta. Printre atribuțiile unui contabil intră și informarea cu privire la actualizările legislative și acțiunile întreprinse în acest sens. Ca titular de PFA poți fi destul de ocupat pentru a da mereu importanța cuvenită acestor aspecte. Contabilii însă se vor informa la timp pentru tine.

●     Primești sfaturi financiar-contabile

Acest avantaj se vede mai ales în momentul în care apelezi la o firmă ce oferă servicii de contabilitate în București și asigură inclusiv consultanță gratuită atunci când este necesar, motiv pentru care poți primi o mulțime de sfaturi utile, în funcție de nevoile pe care le ai.

Și dacă tot am amintit de consultanță, sunt firme care oferă astfel de servicii, contra cost, și fără a avea o colaborare. Poate după o astfel de sesiune îți vei da seama cu adevărat dacă PFA-ul tău are sau nu nevoie de un contabil.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Cum să obții un echilibru între economisire și distracție

Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult