5 afaceri mici de familie care aduc castiguri de mii de euro

5 afaceri mici de familie care aduc castiguri de mii de euro Data: 21 mai 2014   Ora: 11:16

Stiai ca, in lume, la fiecare 10 secunde se naste un om si in fiecare secunda se pune pe picioare o mica afacere? Pare paradoxal, dar dinamica afacerilor este mult mai mare. Oamenii se nasc si, la un moment dat, isi incerca norocul in afaceri. Cele mai multe afaceri mici sunt cele de familie. Si, o alta informatie statistica arata ca sunt peste 300.000 de afaceri de familie in toata tara - cele mai multe in constructii, industria auto si alimentara.

O afacere de familie nu presupune doar implicarea membrilor familiei ci si o continuitate a acesteia, astfel incat sa o lasi mostenire copiilor tai.

Daca vrei sa dispui liber de propriile resurse, incepe o afacere cu familia ta! Important este insa, sa ai o idee convingatoare si profitabila. Iata cateva cateva afaceri mici de familiei care au avut success conform www.afacerilacheie.net

1. Ema Ciobanu, Iasi, antreprenor “Servicii pentru oameni ocupati”: Pentru ca am trei copii mari, dintre care doi sunt studenti, in cautarea unor locuri de munca part-time, am hotarat ca ar fi mai bine sa lucram impreuna pentru derularea activitatilor. Doi dintre copii au permis de conducere, avem si doua masini, deci cumparaturile, plata facturilor, dus/adus rufe de la spalat/calcat, le va face oricare dintre noi care este liber la momentul primirii comenzii.”

Ema si-a deschis o adevarata afacere de familie impreuna cu copiii sai. Spre exemplu, serviciul “drive me home” a facut o adevarata valva in presa datorita ineditului afacerii. Ema Ciobanu a fost astfel cunoscuta ca raspunde apelurilor la orice ora, deplasandu-se rapid la locul indicat pentru a-l conduce pe proprietar in siguranta acasa.

2. Surorile Luciana si Corina Gheorghe din Bucuresti si-au deschis acasa un atelier pentru confectionat bijuterii din lut polimeric (Fimo). "La inceputul lui decembrie 2009 ne-am hotarat sa cumparam cateva pachetele de lut polimeric, in culorile preferate de noi si asa a incepout totul,” povesteste Corina.

“Inceputul a fost o joaca, iar pe parcurs, odata cu cererile clientilor, a devenit o afacere. Imi amintesc ca atunci cand am expus prima oara, au fost persoane care nu intelegeau in ce consta si persoane care nu le cumparau pentru ca le considerau . Acum, majoritatea celor care se opresc in fata standului stiu deja ce inseamna Fimo si cum se lucreaza asa ca pentru noi devine o afacere profitabila avand in vedere ca niciuna dintre noi nu are un job.

3. Andi Nicolae si-a facut un mic salon de coafura si frizerie la parterul unui bloc din Bucuresti. “Mentorii si sustinatorii mei au fost membrii familiei. Ei m-au incurajat sa pornesc pe acest drum si tot ei m-au ajutat la amenajerea salonului. Era si firesc sa fie asa pentru ca imi solicitau serviciile foarte multi clienti. Din fericire, in urma cu trei ani, sotia mea a renuntat la postul ei de functionar public din cadrul Casei de Pensii a Muncipiului Bucuresti, a facut un curs de manichiura-pedichiura si mi s-a alaturat.

La 35 de ani am un salon asa cum am visat, iar cu ajutorul familiei si colegilor am reusit sa creem un mediu de lucru placut atat pentru noi cat si pentru clientii nostri care revin cu placere si incredere de fiecare data. Nu vreau sa fortez norocul, dar sper ca pe viitor sa mai deschid un salon de infrumusetare.”

4. Cunosti faimoasa simigerie Petru? Povestea ei incepe pe la 1939 cand un brutar priceput pe nume Petru Mancas, pregatea covrigi din ingrediente de calitate, dupa retetele traditionale. Nu sunt covrigii comuni cu care suntem noi obisnuiti ci unii speciali care contrazic ideea “covrigului de criza”.

Madalina Mancas: Intr-adevar, Petru si munca lui au insemnat mult pentru noi. Nu numai pentru stranepotul de 30 de ani (fratele meu) care a reluat traditia. Ideea de a relua afacerea strabunicului a venit ca un lucru firesc, dar indelung pregatit. Dispunand de caietele de retete de la 1.900 ale lui Petru, traind mereu in familie cu zumzetul povestilor despre cate reusise sa intreprinda strabunicul la vremea sa si convins fiind de faptul ca simigeria de odinioara a strabunicului avea sa fie un suces si in ziua de astazi, tanarul Mancas a reluat povestea de afaceri in 2009.”

5. Cosmin Ostroveanu din Craiova, si-a amenajat in propria casa, mai precis in pivnita unei case boieresti, o salina artificiala. I-a dat numele “Fulvia”, dupa prenumele strabunicii sale, Fulvia Saulescu. Salina Fulvia este o afacere de familie. “Sotia ma ajuta cu contabilitatea, iar fetita noastra a fost cobaiul afacerii. Inca de la montaj, coboram si ne faceam de joaca prin beci pentru o ora in fiecare zi. Efectele nu au intarziat sa apara. Ea e foarte slabuta si numai noi stim cat ne rugam de ea sa manance. Ei, dupa 3-4 seri de joaca prin salina am auzit-o: Tati, mi-e foame!”

Fostul economist a ales sa-si “betoneze” casa cu 20 de tone de sare tocmai de la Praid si sa deschida o afacere de familie sanatoasa si profitabila.

Acest articol despre afaceri mici, afaceri de familie, a fost realizat in colaborare cu www.afacerilacheie.net

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Cum să obții un echilibru între economisire și distracție

Unii alocă mulți bani pentru cheltuieli secundare precum distracția, astfel că diferența despre care vorbeam este mică sau egală cu zero. ... citeste mai mult